581 Vår

  • Atreides blir Länsherre med Nermal som rådgivare, säkra skog vägen Hommlet – Dyvers i samverkan med Dyvers ledning, mycket politik och förhandlande om vem som gör vad.
  • Lothar övervakar bygget av tempel samt börjar översättningarna av skrifterna ifrån Templet i Verbobonc, får 5st skribenter till hjälp och kommer att ta c:a 2 år. Lothar blir förälskad i Rosalinde, en adels kvinna från Shield Lands samt syster till en Knight of the Shield, Hon är i Hommlet för att se till flyktingarnas hemfärd, Lothar spenderar mer och mer tid i Shield Lands.
  • Celwyn reser runt och hjälper till att organisera milis i närbelägna byar, träffar trevliga kvinns så klart men blir bortgift till en Högre borgarklass kvinna ifrån Dyvers, Aileena, allt iscensatt av sin mor och Wulftram.
  • Boris och Far organiserar säkrandet av vägen .
  • Flyktingarna i tältlägret återvänder hem, blivit bättre i Shield Lands.
  • Alverna informerar om spaning/kontroll västra Gnarley, allt lugnt.

581 Flocktime (5)

Battle of Emridy Meadows
Battle of Emridy Meadows

Aroon har fått en inbjudan till Baronessa av Safeton, Jaquline d’Brey vars släkt härstammar ifrån Dyvers, där hon bjuder in er till sin gård den 12:e Wealsun (6)utanför Safeton för lite samkväm. Jaqulines far, Arras d’Brey fick det lilla baronskapet runt Safeton som tack för sina insatser vid slaget om Emridy Meadows  år 554. (ToEE första försök att destabilisera regionen)

Hon har hört om era bravader när hon hälsade på sin släkt i Dyvers tidigare i våras och vill gärna höra mer om vad som hände i och med att hennes far var med och krossade det första ToEE. Jaqulines far är numera död och hennes bror, Gaston d’Brey ärvde titeln

Aroon har haft en affär med Jaquline i sitt tidigare liv men Gaston blev vansinnig när han fick veta så Aroon flydde fältet, han och Jaquline fortsatte dock att ha sporadisk kontakt och är idag goda vänner.

Resan borde ta runt 1 vecka så ni ger er av den 4 Wealsun (6) till Safeton med 4st rekryter ifrån milisen som väpnad eskort (bra träning och erfarenhet tycker ni), en hob vid namn Patt ber att få slå följe med er eftersom han skall till Safetonmed en vagnslast av sitt nya mjöd.

Den 6:e har ni gått in i Gnarley Forrest och möter där två män i trasiga kläder som påstår att dom är av hög börd som har blivit rånade och behöver hjälp i form av lite pengar, Celwyn genomskådar dom omgående och efter lite övertalning så ansluter dom som milismän

På eftermiddagen den 7:e när ni skall slå läger i en glänta vid en liten damm går Patt iväg för att hämta vatten, några minuter senare kommer han springande skrikandes orc, orc och ni går i försvarsställning. Striden som följer går utmärkt och fienden retirerar.

Slut spelomgång.

Scenic Hommlet
Scenic Hommlet

Talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.