Home Varmandi

  Varmandi

  22
  0

  Varmandi

  Varmandi är en liten klan med cirka 450 personer.

  De vallar nötkreatur och får i Stael’s Hills och Thunder Hills, betesmaker som andra klaner har rätt till av hävd och set. Detta försätter dem ofta i konflikt med sina grannar. Deras huvudsakliga bosättning är den lilla muromgärdade byn Oakton. Klanens Wyter är bosatt i Oak of Vengeance, en helig ek mitt i Oakton, och är källan till både klanens skrämmande krigsrop och deras förmåga att läka sig själva i strid.

  Aski Harbardsson thane of the Varmandi clan
  Aski Harbardsson thane of the Varmandi clan

  Klanchefen fungerar som Wyterens präst. De är ibland kända som “Badger-klanen.” Varmandi har haft en turbulent och våldsam historia, även efter Sartarite-standard. De var bland den första vågen av kolonisatörer och bosatte sig i Arfritha Vale omkring 1325 ST.

  De drevs ut ur sina hem av Malani cirka 1340 ST, och de bosatte sig i Stael’s Hills och Ormthane Vale. År 1390 ST tog Orleving-klanen som leddes av Orlev Eye-spear Greenstone-templet och tvingade Varmandi ut ur Ormthane Vale. År 1407 ST allierade Varmandi sig med Hiording för att förstöra Lonisi-klanen och startade därmed Taral War.

  Brightflower - Initiate of Ernalda, lay member of Issaries, 24 år, Varmandi klanen
  Brightflower – Initiate of Ernalda, lay member of Issaries, 24 år, Varmandi klanen

  1413 ST ingrep Colymar-stammen och Varmandi gick med i Colymar-stammen och har sedan dess aldrig brutit från stammen. Mycket senare byggde kung Tarkalor ett torn och jaktstuga i Varmandi-länderna för att hålla fred mellan Colymar- och Malani-stammarna. Fästet övergavs under månens ockupation och blev en bas för banditer, biltoga och rebeller.

  Efter att Varmandi-krigschefen Rastorlanth dog under Starbrows uppror valde kvinnorna i klanen en rik bonde, Vastyr the Gentle, som klanhövding.

  Gentle Vastyr dog under den stora vintern och 1622 ST valdes en före detta biltog och poet Wind Lord vid namn Korol Serpent-Tongue som nästa chef. Korol är en aggressiv och våldsam man som är populär bland klanens män.

  Colymars klaner
  Colymars klaner