Home Orlmarth

  Orlmarth

  13
  0

  Orlmarth

  Orlmarth
  Orlmarth

  Denna klan på cirka 800 personer är en av de ursprungliga bosättningarna som härstammar från den Black Spear-klanen av Chief Colymar, grundad av Colymars och Harevas andra son. Klanen är genom äktenskap, kult och tradition nära kopplad till de andra Black Spear-klanerna. De vallar boskap och får på Starfire Ridges och odlar spannmål och druvor i låglandsdalen.

  Enterossa Three Sticks carries the image of Orane from the Orlmarth Loom House
  Enterossa Three Sticks carries the image of Orane from the Orlmarth Loom House

  Deras huvudsakliga bosättning är Old Man Village, nära deras gräns till Ernaldori-klanen. Orlmarth kallas ofta “hackspettklanen.” Som med alla de ursprungliga Black Spear-klanerna är den rödhåriga hackspetten helig för dem och deras wyter är bunden till en av hackspettarna i klanlanden. Chief Storm Voice leder klanen och pratar med wyter. Denna klan kallas ibland också ”Starfires” på grund av var de bor; och hemlighetsbevakaren, antagligen på platsen där de bor.

  Denna klan har en långvarig fejd med Greydog-klanen från Lismelder-stammen, från andra sidan Starfire Ridge. Nuvarande chef är Savan Kenstrelsson, en Storm Voice och yngre bror till den tidigare chefen. Han är en passionerad anhängare av House of Sartar.

  Orlmarth Clan Tula
  Orlmarth Clan Tula