Home Old Tarsh

  Old Tarsh

  8
  0

  Tarsh Exiles eller Old Tarshites är en grupp av stammar vid foten av Mount Kero Fin som vägrar att erkänna yttre herravälde. De behåller sitt otrygga oberoende från sin bas vid Wintertop Fort, där god defensiv terräng och Shaker Temple skyddar deras tillflykt.

  Före 1582 ST var Bagnot huvudstaden i Tarsh Exiles och en rad befästa städer och byar från Dunstop till Slavewall försvarade deras oberoende. En efter en föll dessa städer till kung Moirades, den återuppståndne månkungen.

  Tarsh Exiles har lite åkermark och försörjer sig genom herding, jakt och raiding.

  Stereotyper

  Tarsh Exiles lämnade sina hem när Lunar Empire hade erövrat deras territorium, då man bestämt sig för att det var bättre att leva som vilda rövare nära den dystra gudinnan Maran Gor än att underkasta sig det hatade imperiet. De är ett hårt och hänsynslöst folk vilka föredrar räder framför plogen.

  Vanliga attityder

  Old Tarshites är tuffa, hårda och hänsynslöst praktiska. De hängivna gudarna av jorden och luften, vilka styr landet.

  Politik

  Shaker-prästinnan utövar obestridd makt, men involverar sig inte i vardagliga frågor om rättvisa, handel eller små räder. År 1625 ST utsåg Shaker-prästinnan Unstey of Wintertop till kung över alla Tarshs exil-klaner.

  Viktiga kulter

  De ursprungliga gudarna i Old Tarsh är Lightbringers och Earth-panteonerna. Ernalda och Orlanth är de mest populära kulterna och dyrkas av de flesta bönder. Maran Gor jordskakaren är en mycket viktig gudinna för stammarna i Old Tarsh, särskilt de nära Kero Fin och Shaker’s Temple. Humakt är den primära krigsguden. De andra Lightbringers-kulterna är populära i Old Tarsh. Odayla och Yinkin är båda populära jägargudar.

  Klimat

  Wintertop ligger i en bergsdal vid foten av Kero Fin Mountain. Dess klimat påverkas starkt av dess närhet till det enorma berget, och det får mest snö av någon mänsklig bosättning i Dragon Pass. Dess höjd är cirka 850 meter.

  Regioner

  Bush Range

  • Kultur / religion: Tarshite / Orlanthi
  • Dessa robusta kullar är översållade med forntida ruiner från andra åldrar och befolkade av herders, jägare och banditer. Dinosaurier finns det gott här, vilket gör jordbruket svårt.

  Platser

  • Falling Ruins: Denna ruin är förbannad och farlig; det är ökänt för fragmenten av en mystisk stege som fortfarande faller från himlen i ruinerna då och då. Inom ruinerna bor Elemenoria, den stora frestaren, som kan bevilja önskningar till ett fruktansvärt pris.
  • Miskander’s Tower: Detta torn byggdes som en fristad av en kraftfull mystisk rådgivare till kung Moirades, förvisad av rakhyveln Jar-eel 1610 ST.

  Dragon Pass

  Detta gap i Dragonspine Range, cirka 25 kilometer sydväst om Wintertop, erbjuder den enklaste passagen norr och söder genom regionen. Passet byggdes en gång för att likna en enorm drake, med en gapande mun genom vilken trafiken måste passera. Mycket av detta skadades under den sista striden mot Empire of the Wyrms Friends.

  Kero Fin

  Denna otroliga topp tornar 12 kilometer upp i luften och syns från hundratals kilometer runtomkring. Det framstår som en nål som stiger uppåt ur himlen. Den viktigaste av de stora heliga topparna i Orlanthi, är Kero Fin vanligtvis täckt av i moln, som sig bör för Orlanths, (och Yinkins), mor.

  Shaker Temple

  • Kultur / religion: Tarshite / Earth Pantheon
  • Härskare: Shaker Priestess
  • Detta är det största jordtempelkomplexet i Dragon Pass, med starka band till Tarsh Exiles of Wintertop Fort. Det är hem till Maran Gor, gudinnan för jordbävningar och förstörelse, och syster till Ernalda. Det byggdes där farfar Mortals blod spilldes.

  Wintertop

  • Kultur / religion: Tarshite / Orlanthi
  • Härskare: King Unstey
  • Wintertop Fort är den högsta bosättningen på de branta tillvägagångssätten till Kero Fin. Det är en liten stad redo att tillhandahålla bärare, klättrare och åkare till alla som betalar. Invånarna kallar sig Tarsh Exiles, är öppet anti-Lunar Orlanthi och har allierat sig med de blodtörstiga prästinnorna till Shaker Goddess.
  Old Tarsh 1625 ST
  Old Tarsh 1625 ST