Home Korol Serpent-Tongue

  Korol Serpent-Tongue

  6
  0

  Korol Serpent-Tongue gsh

  Korol Serpent-Tongue
  Korol Serpent-Tongue

  Wind Lord of Orlanth. Man, 38 år. Klanchef och Wyter präst.

  Denna berömde poet och skald är från de våldsama Varmandi. Lika skicklig med svärdet som med tungan, har Korol dödat tre män som han förnedrade med sina bitande verser; ingen våga hämnas dem då han är älskad av hela Varmandi-klanen. Darsten Black Oak, ett frekvent mål för hans satirer, föraktar honom hjärtligt. Korol är också en ökänd älskare och har förfört många kvinnor över hela Sartar.

  Korol är en initierad av Orlanth och tillhör Destor-subkulten. En mycket stilig och charmig man, Korol är passionerad och impulsiv, kvick och sarkastisk. Han hatar Lunar Empire, avskyr Darsten Black Oak och kom upp med smeknamnet ”Blackmoor” för King Kangarl. Hans verser är så skickliga och underhållande att även hans fiender är villiga att betala för att höra honom framföra dem.

  Lång och bred med ljusbrun hud, röd-orange hår och blå ögon. Blå och orange tatueringar av sina gärningar. Korol har varit chef för klanen sedan 1622 ST efter den stora vintern. Hans aggression och våld har gett Varmandi utrymme för flockar av får och boskap i Staelkullarna, som de vill. Han skapar inga vänner utanför klanen gör detta, men det bryr han sig mycket lite om lite om. Han håller Vinga i mycket högt anseende. Korol är frikosting med silver, vin och våld och en fin poet.