Home Hendarli

  Hendarli

  9
  0

  Hendarli

  Denna stam på cirka 10 000 personer dominerade en gång länderna mellan Bagnot och Wintertop. Illaro Blacktooth var stamkung men avstod från titeln för att krönas till kung av Tarsh 1455 ST. Sedan uppkomsten av månkungarna har Hendarli långsamt minskat men har överlevt genom sin orubbliga allians med Shaker-prästinnan. Efter Bagnots fall 1582 ST drog sig Hendarli tillbaka till Wintertop Fort.

  Tarsh Exile – This Tarsh Exile is an archer; light infantry feared for their ambushes in the rugged terrain around Kero Fin Mountain
  Tarsh Exile – This Tarsh Exile is an archer; light infantry feared for their ambushes in the rugged terrain around Kero Fin Mountain

  Hendarli är stammen med ädelt blod. Illaro Blacktooth var av Hendarli, men avstod från sitt ledarskap när han blev kung av Tarsh. En gång levde över hela Bush Range och de var kända för att göra kall öl av vinterodlat humle. Nu föder de boskap och får i bergen runt Wintertop.

  De flesta av dem som bor på Wintertop är av Hendarli, och de andra stammarna säger att de förblir avskilda i dess bergfasthet. Hendarli har också de finaste hästarna och de flesta trälar, vunnit från raider på Pony Breeders. Orios är deras kung, det sägs att blodet från lllaro rinner i hans ådror och att han strävar efter att bli kronad som Hendrakos arving. Orios uppmuntrar Hendarli-krigarna att följa Yarandros väg till andra sidan för att skaffa Gyllenögda hästar.