Home Dragonrise

  Dragonrise

  10
  0
  För att utvidga Glowline och sätta stopp för upproren började Lunar College of Magic att bygga ett templet för Reaching Moon vid foten av Storm Mountains. Platsen för detta tempel skulle göra det möjligt för lunarna att övervinna den upproriska stormguden och vinna Middle Air som den obestridda domänen för den röda gudinnan.
   
  En fullständig Lunar seger verkade överhängande efter Whitewalls fall 1621 ST. Men den slutliga segern kom aldrig – uppror utbröt i Sartar och Heortland, Lunararmen omdirigerades till Esrolia för att ta sig an en allians av rebeller och Wolf Pirates, och Pavis föll till en ny krigsherre som hette Argrath. Dödsgudens tillbedjare mördade Lunar dockan, Prince Temertain. Som svar, när lunarerna samlades för att slutligen inviga templet för Reaching Moon 1625 ST, väckte sartariterna på något sätt en sann drake direkt under templets fundament. Den förtärde de församlade prästerna och prästinnorna som utförde invigningsceremonin samt hälften av Lunar-militären i Dragon Pass.
   
  Den katastrofala händelsen, som kallades Dragonrise, väckte gamla drakoniska krafter och tankar som slumrat sedan Empire of the Wyrms Friends. Människor och varelser över hela världen fick panik mot dessa skrämmande fenomen och många satte igång sina forntida förbannelser, kosmiska försvar, hemliga planer och dommedagsritualer. Strax efter Dragonrise befriade Kallyr Starbow Boldhome och utropade sig till Prince of Sartar. Tapperheten och härligheten i Sartars kamp för självständighet lockade tusentals volontärer, och människor över hela Glorantha flockades för att ta sin plats i ledet.

  Året är 1625 ST

  Nu börjar den sedan länge förutspådda tiden känd som Hero Wars: striderna kring Dragon Pass drar till sig den största samlingen av hjältar på ett ställe som världen någonsin har skådat.
  Dragonrise 1625 ST
  Dragonrise 1625 ST

  Detta var synligt överallt i Glorantha. Observatörer såg Orlanths Ring utan sin gröna stjärna stiga upp på fel dag och sedan spiral runt himlen på bara sex timmar som flera planeter och konstellationer strök ut ur sin plats till explodera mot de orange stjärnorna. Andra stjärnor var helt enkelt förmörkats av passeringen av Orlanth’s Ring. Människor och varelser över hela världen fick panik över dessa skrämmande fenomen och många sätter i gång sina forntida förbannelser, kosmiska försvar, hemliga planer och domedagsritualer, dramatiskt accelererar hjältekrigen.