Home Colymar

  Colymar

  2
  0

  Colymar Tribe

  • Kultur / religion: Heortling / Orlanthi
  • Lokal modifierare: lojalitet (Colymar Tribe) + 10%
  • Ledare: Leika Black Spear, Taraling-klan, 1613–1615, 1625– närvarande; älskad av folket för hennes skicklighet och fruktade av Lunars.

  Riket konspirerade med sina rivaler och hennes egen stam förvisade henne. Hon tjänade kung Broyan i exil och hjälpte till att döda Crimson Bat. Hon kom tillbaka när usurpatorn slukats av den bruna draken.

  Den första stammen av Sartar, både i historia och i status, Colymar täcker cirka 12 300 personer. De är kända för sina vinterodlade Clearwine-druvor, som de gör till Clearwine. Colymar var tidiga anhängare av Sartar, som räddade sin kung från mördare.

  Colymar var bittra fiender till Lunar Empire tills imperiet konspirerade för att exilera den anti-Lunar drottningen Leika Ballista. I tio år tjänade Kangharl “Blackmoor”, en pro-Lunar usurpator, som stamkung. Men usurpatorn slukades av Brown Dragon vid Dragonrise 1625 ST, tillsammans med resten av Lunar Army. Strax därefter återvände drottning Leika till Clearwine, tillsammans med många landsflyktingar och äventyrare, och återfick stammens kungadöme.