Home Colymar-klan

  Colymar-klan

  8
  0

  Colymar-klan

  Klanen är den grundläggande enheten i Orlanthi-samhället. Klanchefen får hjälp av ett råd bestående av religiösa representanter och familjeledare. De flesta klaner är grupperade runt en marknadsby eller stad.

  En typisk klan på 1000 personer har cirka 450 vuxna och 550 barn. I krigstider kan klanen samla cirka 200 miliser och 16 heltidskrigare, ledda av klanchefen. Klanen har ett 30-tal adelsmän och sex präster, inklusive klanchefen (som vanligtvis är överpräst för den lokala Orlanth-kulten).

  Colymar arrives in Sartar carrying the Black Spear
  Colymar arrives in Sartar carrying the Black Spear

  Colymar består för närvarande av tolv klaner. Fem av dem (Anmangarn, Arnoring, Ernaldori, Konthasos och Orlmarth) härstammar från den ursprungliga Black Spear-klanen av Chief Colymar. De andra klanerna har olika ursprung men gick med i Colymar-stammen genom århundradena. Fler klaner har varit medlemmar i Colymar-stammen.

  Några av dessa klaner förstördes, till exempel Jenstali-klanen (dog av en långsam mystisk förbannelse under tjugo år); Karandoli (utrotad av magi från Jenstali-klanen); och Orladnasten (utplånad av Balmyrstammen under den andra migrationsvågen).

  Andra klaner var tidigare en del av stammen, men är inte längre det. Dessa inkluderar: Zethnoring (en av de ursprungliga Black Spear-klaner, ges till Locaem-stammen 1613 efter Starbrows uppror); Lysang (en av Tree Triaty-klanerna i Arfritha Vale, ges till Malani-stammen av Lunar Empire); och Namolding (en annan av Tree Triaty-klanerna, som ges till Malani-stammen av Lunar Empire).

  Colymars klaner
  Colymars klaner