Home Asborn

  Asborn

  32
  0
  Asborn Thriceborn – High Priest of Orlanth Thunderous.
  Asborn Thriceborn – High Priest of Orlanth Thunderous.

  Asborn Thriceborn

  Asborn Thriceborn
  Asborn Thriceborn

  Asborn är en Storm Voice av Orlanth som vägrar att förbli död. Asborn är son till en Hiording-hövding och en välsignad följeslagare av drottning Leika och följde henne två gånger in i Snake Pipe Hollow.

  Han kallas ofta Demonslayer för allt kaos han dödat. Två gånger har han dött och två gånger har Orlanth återbördat honom från de döda. Han har återvänt till liv så många gånger att det är lättare att komma tillbaka än att vara död.

  Asborn Thriceborn - Överstepräst av Orlanth Thunderous
  Asborn Thriceborn – Överstepräst av Orlanth Thunderous

  Asborn var en nära vän till Kangharl Kallaisson innan han blev kung över Colymar. De två kämpade sida vid sida i många äventyr och strider, inklusive en av de sju skärmyslingarna mot Lunars ovanpå kullen av Orlanth Victorious som hjälpte till att tända Starbrows uppror.

  När Kangharl förrådde drottning Leika 1615 ST återvände Asborn till sitt befästa bondgård vid basen av Starfire Ridges och trotsade öppet Blackmoor. När Leika slutligen återvände till Sartar under 1625 ST återvände Asborn till sin tjänst. Han var avgörande för att hon utropades till stamdrottning och tjänar nu som hennes överstepräst. Han ledde försvaret av Colymar mot Tarsh-inkräktarna under Dark season 1625 ST. 

  Asborn's Stead vid foten av Starfire Ridges norra ände
  Asborn’s Stead vid foten av Starfire Ridges norra ände