Usul, vår store vän
Usul, vår store vän

Stor ceremoniell  begravning av Usul, vår hjälte.

Burne introducerar er till Atreides och Stilgar som har flyttat från Verbobonc till Hommlet,

Deras familjer blev förföljda efter att gått emot ordern Green Eagles som vill att Verbobonc åter skall vara en del av Furyondy. Stilgars ätt blev helt utplånad och när det hände bestämde sig Atreides far? att nog är nog och flyttade till Hommlet, både Atreides och Stilgars familjer var nära vänner med Rastar Kapak i Verbobonc. Både Atreides och Stilgars fäder satt i Verboboncs råd vid tillfället och Atreides far vet att Questin har kopplingar till Scarlet Brotherhood men inga bevis för detta.

(Scarlet Brotherhood verkar vara en lågmäld order av lönnmördare)

Hommlet & Temple of All Consumption
Hommlet & Temple of All Consumption

Utifrån dokument ni hittat i utposten och Drows komplexet leder spåren till en liten by som heter Rastor som ligger i Kron Hills.

Här börjar en lång undersökning av vad som kallas ”Temple of All Consumption” vilket visar sig vara ett försök att frammana Tharizdun som ni hindrar efter mycket ”hack and slash” samt smarta lösningar att få olika fraktioner att slåss mot varandra.(se Celwyn dagbok för detaljer)

Det ni inte får gjort dock är att förstöra  ”den svarta cystan ” utan tvingas lämna under hård press ifrån den innersta kretsen och beger er till Hommlet med en hel del dokument som tyds och visar på att man gräver ut det gamla ToEE undre gångar för att komma åt noderna man behöver för att få nog med kraft att bryta Tharisduns fängelse.

Tillbaka i Hommlet, möte med Y’Day, Rufus, Burne, Ivan, efter at ha  läst alla  dokument  bestäms att  ta er ner inunder ToEE för att hitta eld noden som finns beskriven. ”Hack and slash” senare har ni förintat eldnoden och dess försvarare, Rufusdör dock och hans själ går inte att rädda.

Lord Khayven
Lord Khayven

Summering

  • Ni har hindrat Tharizdun dyrkare att frammana en gud.
  • Noderna under templet är nu förseglade.
  • Lord Khayven dör och ni tar med hans kvarlevor som begravs i helig mark i Hommlet.
  • Scarlet Brotherhood har setts i ”Temple of All Consumption”

Efter en massa undersökningar kommer ni fram till att Druiden Jaro har blivit övertagen av en dubbelgångare som försett Kraaf och Questin med info om vad ni har gjort. Ni jagar ikapp honom och resolut dräper honom innan han kan ge någon info men hittar ett brev som beskriver era handlingar och det pekar mot Terrigan (ägare av värdshuset Terrigan´s) ni förhör Terrigan och han bryter samman och förklarar att han bara var mellanhand till Jaro, ni låter Terrigan och hans familj löpa och dom lämnar Hommlet.

 

Talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.