Eskorterar ett följe till Dyvers (lite överfall på vägen av orc) där ni träffar högt uppsatta präster ifrån Pelor och Heironeous, det beslutas att vi skall undersöka själva templet (ToEE) och beger oss tillbaka mot Nulb.

Det gamla templet är i ruiner och en hel del humanioder, strid, räddar 2st människor, drar mot Hommlet.

På vägen till Hommlet skall ni kolla hur det går för Chitierna vid utposten, där bli ni överraskade av en liten blå Drake!! som has ihjäl tillsammans med ett gäng  Nerullkultister,  alla Chitier verkar blivit avrättade,  Ledaren för dessa kultister har ett halssmycke som ser som en Obex, det är andra gången vi hittar detta tecken på en som verkar vara Nerull dyrkare, något stämmer inte.

Loretta hittar dold gång,  mycket ”hack and slash” senare är komplexet tömt och med hjälp av dokument samt väggmålningar kommer ni fram till att Nerull dyrkarna bara är en täckmantel för något mycket värre, Tharizdun (Gud som blev för stark i sitt hat till allt levande att de andra gudarna lät fängsla honom i ett plan där ingen skulle kunna nå honom, typ Melkor, )

I Hommlet får ni hjälp att läsa dokumenten ifrån utposten som beskriver en interdimesionell nod som kallas ”svarta cystan”

Ni återvänder till utposten med Rufus för att hitta med bevis och det gör ni, detta är ett Tharisdun tempel men något verkar gått fel. Komplexet har mycket konstiga målningar och statyer som tyder på Tharisdun.  Under de strider som här händer med kultisterna som har lyckats frammana en Skuggdemon ifrån Abyss, med Usuls uppoffrande tvingas Demonen tillbaka till Abyss och därmed räddar er andra, Usul är förlorad.

Hommlet & Dyvers – High Road mot nordöst
Hommlet & Dyvers – High Road mot nordöst

Talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.