Ett antal skogshuggare har försvunnit och med Badgers på annat uppdrag anmäler ni er att kolla upp vad som hänt. Hittar läger, tecken på strid, bortförda. Gruppen delar sig med en mot Nulb(liten by) och en mot den gamla utposten för ”Temple of Elemental Evil”(ToEE) (förklara ToEE).  Ni beslutar att följa spåren mot den gamla utposten.

Ni rensar utposten men 2st hinner fly i riktning Nulb. Ni finner skogshuggarna döda tömda på blod som dessa Nerull dyrkare skulle använda till något ni inte kan finna vad. Hittar dokument på Prästinnan skrivna på Sulosie som tyder på att deras ”kvot” är fylld samt ett halssmycke som ser ut som en steppyramid upp och ned (obex, symbol  för Elder Elemental Eye, EEE )

Tillbaks till Hommlet och talar med Ivan som blir förvånad över att detta skulle vara Nerull dyrkare, dom brukar inte verka så ute i det öppna utan mer fördolt, skumt.

Hommlet and the old Temple of Elemental Evil
Hommlet and the old Temple of Elemental Evil

Det beslutas  att åka till Nulb för att söka info om dom som flydde utposten. I Nulb får ni veta att 5 man red mot Dyvers igår, ni sätter efter. Dagen efter når ni Sobanwych men inget spår av dom, ni vänder tillbaka och Boris hittar spår som leder söder ut. Hittar läger med spår av både människa och orc som sedan delar sig, ni följer man spår SÖ. På natten vaknar ni av att 2st 3 meters gestalter närmar sig, Celwyn utbrister ”Hell Heronius” och stormar fram, tack vare Nermals scrolls överlever ni denna strid mot dessa Ogres. Nermal har sedan ett bestämt ”prat” med Celwyn om faran med dessa odjur.

Spåren leder till en Herrgård lite NV utanför Narvell och ni beslutar att ta er till staden.

Herrgården ägs av en handelsman, Kraaf som köpte den efter att den gamla ägaren plötsligt gått hädan. Han har besök av Baron Janstin av Narvell som på kvällen åker därifrån, ni beslutar att söka härbärge hos Kraaf nästa kväll  och det går bra. Vid middagen känns det mer som om ni blir utfrågade än att få svar på era listiga frågor och Kraaf tackar för sig när timmen börjar bli sen, ni inkvarterar, sent börjar ni undersöka huset och hör en livlig diskussion mellan Kraaf och andra bakom en dörr

”Hur kunde ni vara så klantiga att dom hittade er här” ”förbannde idioter” ”se till och ha ihjäl dom omgående”  ” du rider till Serga och talar om vad som händer, uppfattat” osv. Ni stormar in Kraaf hinner fly, en fånge som förhörs och säjer att Serga är en halvorc som är hövding över svarta tån stammen som Kraaf har gjort stora vapenaffärer med och han befinner sig i Gnarley Skogen.

Åter mot Hommlet, på vägen hittar ni en gammal alvgrav som undersöks, i Sylvanas  grav hittar ni några bra saker som alla (utom Usul) svär på att lämna tillbaka till alverna i Enstad vid tillfälle.

Kommer till Hommlet, har rådslag med Ivan, Rufus och Rufus och det beslutas att ni skall in i Gnarley för att leta reda på Serga.

På vägen träffar ni Fireleaf som är chef över ett alvspaningsgrupp och han vet att det finns orc i ett övergivet fort en bit in i Gnarley så ni bestämmer att undersöka.

Mycket ”hack and slash” senare med orc och svartalver hittar ni Molduns grav (berömd orchövding från svunna tider) och i graven finner ni  det mytomspunna spjutet ”Molduns Vrede”, ingen Serga

Talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.