Mot Hommlet!

580-5-28 – 580-6-7

Vi ger oss av mot Hommlet genorm Gnarley Forest. Vi möter Talf Tallkotte och hans mannar. De har det riktigt bra nu och tänker starta ett värdshus ( Samarbete med The Temple?) Det har även flyttat in folk från Littleburrow. Nulb verkar vara på bättringsvägen och kan nog bli en trevlig liten by till slut.

Vid borgen träffar vi byggardvärgen och beslutar att vattenfall de lägsta nivåerna. Hemma i Hommlet vid kvällningen.

Streets of Hommlet
Streets of Hommlet

580-6-8

Vi spenderar lite kvalitetstid med nära och kära. Jag passar på att få yxan slipad av dvärgarnas vapensmed. Nermal “Scryar” på diverse folk. Han ser bland annat ett möre mellan Faldin & Kraaf, där Kraaf kräver att Fladin försöker återfå vapnen från myndigheterna i Greyhawk. Lothar skickar en “Sending” till Erethai för att varna om detta.

Några dagar senare svara Erethai att de har blockerat leveranser med byråkrati men förväntar sig en mer direkt attack.

580-6-26

Hommlet Keep
Hommlet Keep

Stor invigniging av borgen. Wilfrick av Verbogonc tillsammans med andra tillresta högdjur bevistar invigningen. Helstekta oxar, blomsterbäddar på borggården, fanorna fladdrar i vinden!

Lothar blir högtidligen installerad som överstepräst av Pelor i Hommlet. Det eukumeniska samarbetet kring träning av soldater, milis och borgare stadfästs högtidligen (Vi får en mängd soldater att träna med övningar i Gnarley Forest). Hommlet växer och en tältstad med flyktingar från Shield Lands har växtupp norr om vår lilla stad.

Sir Alfentrask från en fin gammal släkt i Verbobonc, där han leder milisen utses till Kastellan i Hommlet men kommer troligen inte att tillbringa någon tid här hos oss (pust). Men utser Edgar Scribble till sin ställföreträdande.

Richfeast – Sju dagar med strålande fest!

580- 7-1

Lord Khayven
Lord Khayven

Atreides väcks på natten av en Death Kinght som tvingar honom att gräva upp  kistan med Lord Khayven of Rax. Atreides klarar inte av att stå emor och gräver upp kvarlevorna. “Lord Khayven skall begravas hemma.” Vi skickar bud till Yolanda, Wilfrick, Rastor Kapak, Juhelim och Wulfrick för att  varna och berätta vad som har hänt.

Death Knights har sitt ursprung i Great Kingdom. Omkring år 200 uppstod en konflikt inom Knight Protectors of the Great Kingdom. När orderns ledare dog utsåg senaten i Great Kingdom Benedon till ny ledare.  Kargoth som hade sett sig själv som den självklare ledaren utmanade Benedon på duell, där Benedon stod empt tills dess att tiden rann ut.

Kargoth och tolv följeslagare fick tag på en ord med kopplingar till Demogorgon. På så vis förvrängs dessa ädla män till den mörka sidan. Fem av de ursprungliga Deathknights försvann och därefter utbröt regelrätt krig.

Vi kallar samman rådet i Hommlet och informerar Edgar, Y’Dey, Rufus, Elmo samt Eberon om våra planer och vad vi förväntar oss av dem. Därefter sätter vi samman vår karavan för att möta kung Belvor III i Furyondys huvudstad Chendl.

Vi tar med oss fyra tunnor Corbin Brandy från The Temple för att inte komma tomhänta till festen. På vägen gör vi en avvikare till Oakham för att plocka upp lite träarbeten. Vi köper ett fanatiskt set med två dussin kristallkupor nerpackade i fyra eleganta träskrin.

Talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.