Celwyns dagbok – Andra Boken – Hell Heironeous! (2003-10-22)

579-5-13 – Flocktime, Second Week Earthday(Greyhawk?)

Erethai, St. Cuthbert, City of Greyhawk
Erethai, St. Cuthbert, City of Greyhawk

Vi oss tillbaka till Mizaab för att rapportera om att Falken har flytt sin kos. Falken är en Naga av den farligaste typen. Mizaab är mycket intresserad av beskrivningarna inifrån komplexet då de själva aldrig kom in. Betjänten Nimble serverar te och skorpor i biblioteket. Enligt Mizaab håller Faldin på med ond magi, bland annat vämjeliga prästformler. Robilaar har troligen bygga Falkens näste. Ritningarna till fästet är nog helt inaktuella.

Mitt under vårt trevliga samtal detonerar ett eldklot utan effekt. Strax därefter materialiseras två jättelika jordelementater. Nermal teleportera iväg och träffar på Falken som tar Nagaform. Stilgar krossas av den ena av elementarerna men vi ner den andra. Falken kommer in genom fönstret och det ser mycket illa ut för oss. Falken sänker mig och en av elementarerna sänker Lothar. Engwil sätter en pil mellan skulderbladen på Falken!

Mizaab var inblandad i magisk strid med Konstantin som dock flydde.

Celwyns dagbok – Andra Boken – Hell Heironeous! (2003-10-27)

Gauntlets-of-Ogre-Power
Gauntlets-of-Ogre-Power

Vi förintar Falknagans för att förhindra att hon återuppväcks. Falcon, Falken, Iysix Sshlol, har bott tillsammans med Konstantin hos Faldin, De kom hit för att försöka döda Mizaab. Vi hittar en vacker tiara (vem?) liket av Falcon. Konstantin kom

Ring-of-Spell-Storing
Ring-of-Spell-Storing

undan men vi har gott om tid. Falcon förblindades av sitt hat till Mizaab. Tiaran byts mot Gauntlets of Ogre Power (Celwyn) och en Ring of Spell Storing (Nermal?)

Vi tar farväl av Mizaab och beger oss till Greyhawk där vi lämnar in Stilgar på St. Cuthbert templet för upptining och söker upp Erethai och får en audiens efter frukost.

579-5-14

Efter frukost träffar vi Erethai och informerar henne om de senaste händelserna och hon drar slutsatsen att Iuz kulten är utslagen nu. Av politiska orsaker anser hon dock att det inte är läge att starta ett korståg mot Faldin men hon skall informera sheriff Deriden.

Vi lämnar Stilgar i templets ömma vård och styr kosan mot Visslande Fisken där vi vilar ut en vecka.

579-5-21

Aroon och Engwil har snokat lite under veckan. Vi får bud hemifrån och de undrar om vi tänka komma helt till invigningen av den nya borgen. Rastar Kapak vill att vi vi tar vägen om Dyvers för att hälsa på.

579-5-22-26

Vi sadlar upp och rider mot Dyvers.

579-5-27

Vi söker upp Rastar Kapak och han är orolig över att både Iuz och Temple of Elementat Evil har varit så aktiva på sistone. Hedrak har en central roll i detta och frågan är om hans roll är över. Hedrak och Nashquent befinner sig i Molag för tillfället.

Vi donerar generöst till Pelor, St. Cuthbert och naturligtvis Heironeous innan vi tar farväl av farbror Wulftram och lämnar Dyvers.

Talk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.